Дизайн

Текстилно декорирене на помещения може да се сравнява с козметичен ремонт, който не изисква големи усилия и време, при това ефектът е грандиозен: ексклюзивни завеси, декоративни възглавници, покривки и шалтета ще подчертаят достойнства и ще тушират недостатъци в интериора.

 

В повечето случаи в интериорни магазини (за мебели, аксесоари) работят продавачи – консултанти, изпълняващи функциите на мениджъра и дизайнера. Обаче поръчка на изделие от домашен текстил е нещо комплецирано. Вие купувате продукт, който още не съществува. Заради това имате нужда от квалифициран дизайнер. Вашето изделие предстои да бъде създадено и създадено само за Вас. Това може да направи дизайнер, а не консултант или мениджър.

 

Дизайн – това не е само красиви картинки, но и работа по създаване на  функционални изделия. Тук ние стигаме към първия стадий – проект и ескизи. При поръчка на завеси с нестандартен модел задължително е да се рисуват ескизи на бъдещите изделия. Едното е да се види модел на снимка, съвсем другото – ескиз с размери на вашето помещение в мащаб. Например, харесвате завеси с драперии – на снимка изглеждат великолепно, особенно в помещение с височина 4м. При Вас, обаче височината е 2,8 м. Без ескиз  чертеж вие рискувате да получите нещо по-различно от очакваното. Разбира се, щом пропорциите са други, моделът е различен.

Следващ момент – съвмещение на дизайна с разумна цена. Добър дизайнер ще се постарае да Ви предложи няколко варианта –от най-ефектно дизайнерско обзавеждане до максимално практично и икономично. Много често в различни студиа работят на принцип да се вкарат в проекта най-скъпите материали, още повече ако клиентът има добри финансови възможности. Обаче добър дизайнер рзабира, че ако стойността е прекалено висока, а резултатът не толкова зашеметяващ, клиентът едва ли ще препоръча този салон на своите познати. Професионален дизайнер, колкото и учудващо да звучи, се старае да предложи максимално изгоден проект. Така е , защото целта на клиента е красив интериор, целта на дизайнера – доволен клиент.

* Посещение на обекта и изработка на дизайнерски проект са безплатни.