„Детството ми премина в Украйна. Живях в апартамент със стандартни мебели и завеси, наподобяващ жилищата на моите приятели и роднини до такава степен, че можеше да ги сбъркаш.

 

Още преди да завърша училище коренно промених жилището си, като претапицирах мебелите, тропосвайки нова дамаска върху старата, уших нови пердета със закачливи къдрички за кухнята, а за хола – с преметнати през корниза широки копринени ленти. Най-трудно се оказа да разнообразя пердетата в стаята на по-малките ми сестри. По онова време пазарът не предлагаше платове с подходящи десени, нито аксесоари. Идеята ми дойде в една аптека: видях на щанда шарени бебешки пръстени за никнене на зъби. Купих двайсетина, заших ги хаотично върху перде от бял маркизет и прокарах между пръстените цветни ленти. Стана красиво и уютно. Тогава осъзнах силата на текстила в интериора, но не знаех, че „обличането’’ на жилища ще стане моя професия.

 

Мина много време, но желанието да декорирам остана в мен. Във всеки проект влагам душата си и се радвам като малко дете на постигнатия резултат. Това е причината за успеха ми, който не се измерва с парични средства, а с удовлетворението на моите клиенти.”

Оксана Наталушко